Direct naar de inhoud.
Hoe kun je niet-werkende links (broken links) herstellen?

Hoe kun je niet-werkende links (broken links) herstellen?

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 19 jan 2024
  • tags:

Wat zijn broken links?

Zoals de naam al doet vermoeden zijn broken links verwijzingen naar andere externe- of interne pagina’s die niet meer bestaan. Doordat broken links vaak niet naar geldige pagina’s verwijzen worden dit ook wel dead links (dode links) genoemd.

Wat zijn de nadelen van broken links?

Stel dat je op zoek bent naar een artikel. Je klikt een link aan en ziet een een foutmelding:  pagina niet gevonden. Hoe groot is de kans dat je op die website blijft? Wij schatten die kans in op nihil. Wellicht dat je de site al kent en hier wat meer moeite voor wilt doen, maar de meeste gebruikers zullen afhaken. Het is daarom belangrijk om de bezoekers van je website een goede gebruikerservaring te geven. Allereerst moet je er voor zorgen dat je een gebruiksvriendelijke foutmeldingspagina hebt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een zoekveld of stel een aantal artikelen voor die op de pagina lijken waar men naar op zoek is.

Nog beter is natuurlijk om te zorgen dat je geen broken links op je website hebt. Dit kan heel lastig zijn wanneer je veel pagina’s hebt en totaal geen overzicht van de fouten hebt. Toch is dit eenvoudig te corrigeren mits je bereid bent hier wat energie in te steken.

Hoe doe ik dit voor WordPress?

Wanneer je bij ons WordPress Hosting afneemt, installeren wij standaard een aantal functionele plug-ins. Één daarvan is de “Broken Link Checker”. Deze scant je gehele website naar links die een foutmelding opleveren en geeft je direct de mogelijkheid dit te corrigeren. Het corrigeren bestaat uit het verwijderen van de link of deze aan te passen naar een bestaande link.

Tip: installeer deze plug-in en gebruik deze om de fouten te herstellen. Wanneer je klaar bent kun je hem beter weer deactiveren. Een groot nadeel van deze plug-in is namelijk wel dat hij je admin gedeelte er kan vertragen naar mate je veel artikelen hebt.

Ik heb geen WordPress site, wat nu?

Niet getreurd! Ook al heb je geen WordPress website, dan nog is het vrij eenvoudig om een overzicht te krijgen van alle broken links op je website. Er zijn namelijk diverse websites die je hierbij kunnen helpen. Een voorbeeld is de W3C Link Checker. Hierbij hoef je alleen de URL van je website in te vullen en de Link Checker zal een overzicht genereren met alle fouten binnen je website.

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce