Direct naar de inhoud.

NIJM en True gaan samen voor de beste serverprestaties

Korte lijntjes, persoonlijk advies, snel schakelen en hoge kwaliteit kunnen leveren. De maatwerk webapplicaties, WordPress-websites en OpenCart-webshops die NIJM Webdesign & Hosting bouwt en beheert voor ruim 200 klanten moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en de beste prestaties. Arjan Nijmeijer, eigenaar en webdeveloper bij NIJM, vertelt over de samenwerking die hij met managed hostingprovider True is aangegaan en waarom goed partnerschap essentieel is om tot de gewenste dienstverlening te komen. 

Zelf servers tweaken

“In onze begindagen groeiden we snel. Zo snel, dat er werd besloten om een eigen server aan te schaffen en nauw samen te werken met een hostingprovider.” De insteek van de samenwerking was eenvoudig. NIJM wilde zelf de server inrichten, updaten, uitbreiden en indien het nodig was, snel support kunnen krijgen. Na acht jaar stopte deze samenwerking, en werd er gezocht naar een nieuwe hostingprovider. Met het oog op groei en benodigde capaciteit werd gekeken naar een Virtual Private Server.

Na advies van een partner besloten zij om een Virtual Private Server (VPS) af te nemen bij een hostingprovider, waar aanvankelijk veel voordelen aan zaten. Arjan: “Het schaalbare en ingeregelde updatekarakter van een VPS sprak ons erg aan. In eerste instantie leek alles goed ingeregeld bij de nieuwe hostingprovider, maar in het eerste jaar liepen we al tegen struikelblokken aan.”

Zo bleek dat veel wensen van NIJM niet in de standaard SLA geborgd waren, waardoor er extra kosten aan werkzaamheden waren verbonden. “Nu zijn extra kosten niet zo erg, maar dan moet het wel goed geregeld zijn”, aldus Arjan.

Als voorbeeld noemt Arjan de wens om het HTTP/2-protocol te implementeren. Dit viel buiten de SLA en de provider kon niet garanderen dat de implementatie zou lukken. Arjan: “Aanvankelijk gaven ze aan dat het mogelijk was, maar toen het niet lukte en ik wel een factuur kreeg was de maat vol.” Een ander voorbeeld: de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de servers. “Dit was mogelijk, maar dat zou betekenen dat zij monitoringtools moesten implementeren. Ze rekenden daar drie uur voor. Nu ben ik geen leek, dus besloot ik de monitoringtool zelf te implementeren. Binnen vijf minuten had ik het geïnstalleerd. Daarmee was de druppel wel bereikt.”

Belangrijke criteria hostingpartner

De zoektocht naar een nieuwe hostingprovider begon. Daarbij waren een aantal belangrijke criteria van toepassing. “Zelf controle hebben, zelf toegang tot de server en zelf pakketten kunnen samenstellen. Daarnaast moest de hostingprovider een adviserende rol hebben en kunnen ondersteunen bij technische vraagstukken.” zegt Arjan.

Als voorbeeld noemt hij het nu nog hypothetische HTTP/3-protocol. Arjan: “Stel dat het HTTP/3-protocol uitkomt, en ik lees overal op fora dat het stabiel is en werkt, dan wil ik vanuit de hostingprovider ook advies en ondersteuning krijgen over de implementatie. Als het niet gaat, dan gaat het niet. Maar als het wel gaat dan wil ik dat de hostingprovider meewerkt en meedenkt over de implementatie.”

Geen keuzestress

Er werd contact opgenomen met verschillende hostingpartijen, waaronder managed hostingprovider True. “Ik kende True al van Tweakers en had vaker overwogen om te informeren naar de dienstverlening, al wist ik wel dat True wat hoger zat in de prijsklasse.”

Van alle aanvragen die Arjan deed, was True de eerste die hem opbelde. “True was de enige partij die op exact die dag ook terugbelde. Wat volgde was een leuk, deskundig en persoonlijk gesprek. Dat persoonlijke sprak mij enorm aan, omdat dat ook de manier is waarop wij met onze klanten omgaan.”

Op basis van het telefoongesprek werd een offerte aangevraagd. Arjan bezocht het hoofdkantoor van True om de wensen van NIJM te bespreken. De doorslaggevende factor zat volgens Arjan in de deskundige en open benadering van True. “Ik had de indruk dat de betreffende persoon precies wist waar hij het over had. Ik noemde al termen zoals HTTP/2. Hij gaf gelijk aan dat het mogelijk was om dit voor ons te realiseren. Daarnaast werd duidelijk dat True openstond voor al onze wensen, en niet gelijk zeggen dat iets niet kan zoals bij onze vorige hostingprovider.”

Een belangrijk aspect voor NIJM is om voorop te lopen met nieuwe technologie. “Een hostingprovider die daarin meedenkt is cruciaal. Bij True vond ik deze partij.”.

Snel schakelen en meedenken

Zo heeft True NIJM geadviseerd en ondersteund bij de implementatie van het HTTP/2-protocol. “De experts van True gaven aan dat het nieuwe http-protocol nog niet doorontwikkeld is, maar wel stabiel. Ik heb daarop gezegd dat het geïmplementeerd mocht worden, en True heeft de belofte gedaan dit te ondersteunen. Die belofte staat nog steeds als een huis. Implementaties van het HTTP/2-protocol staan goed”, aldus Arjan.

Arjan vervolgd: ”We waren op zoek naar een partij die mee kan denken, maar die ons zelf in controle stelde. Zelf de lead nemen is cruciaal, maar ook dat je experts tot de beschikking hebt die mee kunnen denken over de technische vraagstukken en implementaties daarvan. Dat is bij met True als hostingpartner zeker gelukt”.

Sterke punten van True bevinden zich volgens Arjan dan ook met name op het gebied van kennis. “Wij zijn zelf goed op de hoogte van wat er speelt in de markt, zoals http2-protocol en ontwikkelingen op het gebied van SSL. Als ik de vraag aan  True om mee te helpen bij de implementatie, dan gebeurt dit gewoon.”, zeg Arjan.

Een ander sterk punt is de snelheid waarmee vragen worden behandeld. “De tickets die ik inschiet worden veelal snel beantwoordt. Tickets met een lage prio worden binnen een paar uur beantwoordt, tickets met een hoge prio binnen een paar minuten. Zelfs tickets die op zich niet zo’n haast hebben worden snel beantwoord.” Afsluitend blikt Arjan vooruit naar de toekomst. “Ik hoop dat we samen goed gaan groeien”.

Meer informatie over True is te vinden op https://www.true.nl/

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce