SSL Certificaat voor Nijm.nl

Google heeft aangegeven dat websites en webshops met een SSL certificaat extra punten krijgen waardoor deze websites hoger eindigen in de Google zoekresultaten. Voor een optimale vindbaarheid via Google kan het aanschaffen van zo’n SSL certificaat dus verstandig zijn.

Websites voorzien van een SSL certificaat zijn te herkennen aan de groene adresbalk, het slotje in de adresbalk en het “https” adres. Dit houdt in dat alle communicatie tussen de server en de bezoeker gecodeerd is: de gegevens worden versleuteld verzonden. De informatie is daardoor moeilijker te onderscheppen door een derde partij en dus veiliger.

Om deze reden hebben wij onze eigen website voorzien van een certificaat:

nijm.nl-heeft-ssl

Waarom een SSL certificaat?

Google heeft aangekondigd “https” adressen voorrang te geven op “http” adressen in het zoekproces. In de toekomst is de internetgigant van plan dit uit te breiden. Wellicht gaan ze zelfs zo ver om de standaard “http” adressen als “onveilig” te bestempelen. (bron: Google Webmaster Central Blog)

Moet ik direct een SSL certificaat aanschaffen?

Op dit moment is ons advies om niet per direct te kiezen voor een SSL certificaat. Er zijn extra jaarlijkse kosten aan verbonden en op dit moment is het voordeel nog te klein. Dit zou in de nabije toekomst echter kunnen veranderen. Nijm Webdesign & Hosting volgt deze ontwikkelingen voor u op de voet.

Wilt u meer weten over de voordelen van en het aanschaffen van een SSL certificaat? Of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden bij Nijm Webdesign & Hosting? Neem vrijblijvend contact met ons op!