Direct naar de inhoud.
Gutenberg voor WordPress komt eraan.

Gutenberg voor WordPress komt eraan.

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 19 jan 2024
  • tags:

Gutenberg Editor Wordpress 5

Vanaf WordPress versie 5.0 zal de standaard editor van WordPress veranderd worden naar het Gutenberg systeem. Maar wat betekent dit nu voor jou als website eigenaar? In deze blog zullen we de voordelen van Gutenberg opnoemen.

Wat is Gutenberg?

Eigenlijk is het simpel. Gutenberg is de nieuwe editor van WordPress vanaf versie 5.0 die ergens eind 2018 uit zal komen. Het zorgt ervoor dat je meer controle hebt over het stylen van je content met behulp van blokken.

Elk onderdeel van je pagina wordt een blok. Denk bijvoorbeeld aan een kop, paragraaf, afbeelding etc. Ook wordt het makkelijker om met kolommen te gaan werken. Dit artikel zal in de loop van tijd uitebreid worden met voorbeelden.

Vanaf wanneer kunnen we hiermee werken?

Als je ons vraagt, kunnen we dit alvast voor je installeren, zodat je kunt testen. Vanaf 27 november (indien er geen grote fouten meer zijn) zal hij voor iedereen meekomen in de grote update. Deze zullen wij gefaseerd uitrollen en zal ergens in december voor iedereen beschikbaar zijn. Ondervind je problemen na deze update of heb je vragen over de werken? Laat het ons weten en we helpen je graag verder.

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce