Direct naar de inhoud.
PHP 8.1 als nieuwe standaard

PHP 8.1 als nieuwe standaard

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 19 jan 2024
  • tags:

Bij NIJM Webdesign zetten we alle websites geleidelijk aan over naar PHP 8.1. Dit doen we op een veilige en verantwoorde manier zodat er niets aan functionaliteit van de website verloren gaat. Wat is PHP 8.1 en wat betekent het voor jouw website? Vooral meer snelheid!

Wat is PHP 8.1?

PHP 8.1 is een programmeertaal speciaal voor webontwikkeling. Het is de aandrijver van al onze WordPress websites. Een update betekent altijd meer stabiliteit en een snellere website. Om te voorkomen dat er iets misgaat met de website door updates maken we eerst een back-up. Ook testen we de nieuwe versie eerst in een testomgeving. Zo zijn we er zeker van dat updaten goed en veilig gebeurt. Alle websites draaien bij ons op PHP 7.4, dus de update naar PHP 8.1 zorgt voor een betere laadsnelheid en gebruiksvriendelijkheid.

Websites worden 20% sneller

De overstap naar PHP 8.1 maakt de websites 20% sneller. Deze stap is zodanig groot dat bezoekers dit verschil zeker merken. Verder zijn er technische wijzigingen die de stabiliteit in het algemeen verbeteren.

Gaan er problemen ontstaan door PHP 8.1?

Bepaalde thema’s en plug-ins kunnen in de war raken door de update. Deze onderdelen zijn dan nog niet klaar gemaakt voor de volgende PHP-update. Dit lossen wij gelukkig altijd zo snel mogelijk op.

De kleine technische problemen wegen niet op tegen de voordelen. Mocht er iets helemaal niet meer werken, dan draaien we binnen enkele minuten de update terug. Zolang een website op de nieuwste versie van WordPress draait, kan er weinig misgaan.

Waarom de PHP blijven updaten?

Het is belangrijk om de PHP-taal te blijven updaten, want anders ‘roest’ je website als het ware vast. Oudere versies krijgen uiteindelijk geen technische ondersteuning meer en lopen daardoor steeds verder achter. Ook worden oudere versies steeds kwetsbaarder voor cyber-aanvallen en hackers na het wegvallen van ondersteuning.

De levenscyclus van een PHP-update is altijd twee jaar. PHP 8.1 wordt in ieder geval tot 2024 ondersteund.

Alle websites krijgen binnenkort dus een flinke snelheidswinst. Heb je vragen over de nieuwe release? Stuur ze gerust naar info@nijm.nl. Ik help je graag!        

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce