Direct naar de inhoud.
Zo houd jij je website veilig

Zo houd jij je website veilig

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 19 jan 2024
  • tags:

De veiligheid van jouw website. Vaak staat het niet bovenaan het prioriteitenlijstje, toch is het essentieel. Is het niet goed gesteld met de veiligheid van jouw website? Dan kan deze gehackt worden, met zeer vervelende gevolgen. Benieuwd naar de gevolgen hiervan, maar ook wat je kunt doen om hacken te voorkomen? Lees het in dit blogartikel.

De gevolgen van een hack

Wanneer een website gehackt wordt krijgt de hacker controle hierover. Deze kan de inhoud van je website wijzigen en in sommige gevallen ook berichten verzenden vanaf jouw server. Hierdoor wordt jouw server gemarkeerd als spam en dat heeft vervelende gevolgen. Denk aan een slechtere vindbaarheid in de zoekmachines of e-mails die niet meer aankomen bij klanten. Dat wil je niet! 

De belangrijkste oorzaken   

De grootste oorzaken van een hack zijn:

  • gebruik van te makkelijke wachtwoorden;
  • dezelfde wachtwoorden gebruiken voor meerdere accounts;
  • wachtwoorden bewaren op een onveilige plek.

Is jouw wachtwoord iets van ‘Welkom01’ of jouw naam plus geboortedatum? Dan is het hoog tijd om deze te wijzigen! Alleen al hiermee verklein jij de kans op een hack aanzienlijk. Daarnaast gebruiken veel mensen dezelfde wachtwoorden voor meerdere accounts. Lekker makkelijk om te onthouden en helaas, voor hackers lekker makkelijk om te kraken. Verder worden wachtwoorden regelmatig op onveilige plekken bewaard, zoals bijvoorbeeld een document op de computer. Dit is voor hackers gemakkelijk te traceren en zo krijgen ze eenvoudig toegang tot al jouw accounts.

Zo houd jij jouw website veilig

Fijn om te weten hoe de meeste accounts gehackt worden, maar nog belangrijker: hoe voorkom je het? Allereerst: wijzig altijd jouw standaard inloggegevens. Ten tweede en derde: gebruik unieke, sterke wachtwoorden en bewaar deze in een password manager. Hiermee sla je twee vliegen in één klap. In zo’n password manager kun je namelijk automatisch unieke wachtwoorden genereren en ook direct veilig bewaren.

Dit doen wij voor onze klanten

Ben jij klant bij NIJM Webdesign? Dan ondernemen wij verschillende acties om jouw website veilig te houden. Zo veranderen wij altijd de standaard inloglink van jouw website. Dus niet de standaard /wp-admin/, maar een unieke URL die lastiger te achterhalen is. Daarnaast installeren wij diverse veiligheidsplugins op jouw website. Zijn er kritieke updates? Dan voeren wij deze zo spoedig mogelijk uit. Ook beveiligen wij het inloggen op de servers, doordat alleen wij, erbij kunnen. Wij doen er alles aan om jouw website veilig te houden. Heb je toch een vraag hierover? Stuur deze dan naar info@nijm.nl.

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce