Direct naar de inhoud.
PHP7.2 de nieuwe standaard op onze servers

PHP7.2 de nieuwe standaard op onze servers

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 19 jan 2024
  • tags:

Doordat wij veiligheid zeer belangrijk vinden houden wij al onze software up-to-date. Al enige tijd draaien wij PHP7.1 maar hebben dan nu ook deze versie afgestoten. Inmiddels draaien al onze server op PHP7.2! 

Wat zijn de veranderingen ten opzichte van andere versies?

Verbeterde prestaties

Begin dit jaar hebben wij al enkele tests gedaan met PHP7.2. Hierin zagen we een snelheidsverbetering van ongeveer 5% ten opzichte van PHP7.1. Het is misschien niet veel, maar alle beetjes helpen!

Veiligheidsverbeteringen

Nu in PHP7.2 wordt de Sodium library. geïntegreerd in de core. Libsodium is een cross-platform library voor encryptie, decryptie, handtekeningen, password hashing en meer. Dit zorgt ervoor dat PHP weer volledig bij de tijd is als het gaat om versleuteling.

Striktere en verbeterde programmeerregels

Voor onze klanten niet erg relevant, maar er zijn veel technische wijzigingen gemaakt waardoor programmeurs nog netter dienen te programmeren. We gaan verder niet in wat deze wijzigingen exact zijn, maar mocht je geïnteresseerd zijn kun je de lijst hier lezen.

Wat betekent dit voor mijn WordPress website?

Op het moment van schrijven draait, volgens de officiële WordPress statistiek pagina,  36,5% op PHP7.1 waarvan alleen 6,8% PHP7.2 en 9,9% PHP7.1.

Schrikbarend is het percentage dat we zien bij PHP5. Meer dan 50% draait nog op deze versie waarvan is aangekondigd dat deze niet meer ondersteunt wordt vanaf 31 december 2018 of al lang niet meer ondersteunt worden. Ook PHP7.0 zal per 3 december geen veiligheidsupdates meer ontvangen. (bron: php.net)  

Php Versies Wordpress

Werkt mijn site nog wel?

Tuurlijk! Wanneer je ons de website laat bouwen en hosten zorgen wij er voor dat deze altijd blijft draaien op de nieuwste PHP versie.

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce