Direct naar de inhoud.
TLS 1.3 nu beschikbaar op onze servers

TLS 1.3 nu beschikbaar op onze servers

TLS 1.3 is nu bij ons beschikbaar. Hiermee worden de verbinding sneller en veiliger. Het mooiste is dat je hier verder niets hoeft te doen. Alle sites maken hier standaard gebruik van. Wil je weten wat TLS 1.3 is en wat er verbeterd is?

Wat is TLS 1.3?

TLS staat voor Transport Layer Security en is de opvolger van SSL (Secure Sockets Layer). TLS zorgt voor een veilige communicatie tussen de webbrowser en de server. Veel protocollen die op IP-basis werken, zoals HTTPS, SMTP, POP3, FTP, ondersteunen TLS om de gegevens te versleutelen.

Snellere verbinding maken met TLS 1.3

Wanneer je een website bekijkt, dan stuurt je browser een verzoek naar de server om de pagina op te halen. Deze server stuurt vervolgens als antwoord op je verzoek, de pagina naar je browser, zodat je deze kunt bekijken. Deze communicatie noemen we ook wel een round trip.

In TLS 1.2 kost het twee round trips om een beveiligde verbinding op te zetten.  Pas daarna worden er gegevens uitgewisseld van de daadwerkelijke HTTP informatie. Wanneer je via een trage verbinding werk kan dit honderden millisecondes extra laadtijd opleveren.

In TLS 1.3 hoef er maar één keer een round trip plaats te vinden waardoor de verbinding dus de helft van de tijd kost waardoor deze stukken sneller is dan oudere TLS versies.

Verbeterde veiligheid

Nog belangrijker dan snelheidswinst is uiteraard de veiligheid. Vanaf TLS 1.3 worden onveilige cipher suites verwijderd die in TLS 1.2 nog wel aanwezig waren namelijk: 

  • SHA-1
  • RC4
  • DES
  • 3DES
  • AES-CBC
  • MD5
  • Arbitrary Diffie-Hellman groups
  • EXPORT-strength ciphers

Een cipher suite is een methode die gebruikt wordt om een versleutelde verbinding op te zetten volgens het TLS protocol.

Samengevat

Waar we vorig jaar al HTTP/2 protocol ondersteunden en dit jaar ook DNSSEC aangezet hebben is ook deze update weer een stap voorwaarts om het internet weer veiliger en sneller te maken. Met de nieuwe TLS 1.3 die nu actief draait op onze server worden onze sites weer een stukje sneller en nog veiliger.

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce