Direct naar de inhoud.
WordPress 4.8 gepland voor 8 juni. Wat is er nieuw?

WordPress 4.8 gepland voor 8 juni. Wat is er nieuw?

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 19 jan 2024
  • tags:

Deze week is er nieuws naar buiten gebracht over de ontwikkeling van de eerste grote update van WordPress dit jaar. WordPress 2.8 staat gepland voor 8 juni, maar wat is er nieuw in deze versie en wat heb ik hier aan?

In deze versie zijn verschillende functionaliteiten toegevoegd. De belangrijkste zetten wij even op een rijtje.

Nieuwe Widgets: Visuele Text Widget, Image Widget en de Video Widget

Wanneer je website een zijbalk (sidebar) heeft, wil je daar vaak zelf ook de controle over hebben wat er getoond wordt. Standaard had WordPress de zogenoemde Text Widget. Hierbij kon je, zoals de naam al zegt, tekst invoeren. Dit helaas zonder opmaak tenzij je zelf HTML code kunt/wilt schrijven. Om deze reden installeerden wij vaak voor onze klanten de plug-in: WYSIWYG Widget Blocks of bouwden wij onze eigen Custom Post Types. Dit is voor WordPress 2.8 dus niet per se meer nodig.

Ook is het nu eenvoudig om een afbeelding of een video toe te voegen middels de Image Widget en de Video Widget.

Vervalt de WYSIWYG Widget Blocks dan helemaal? Nee, zoals het er nu uitziet biedt deze plug-in toch nog meer mogelijkheden dan deze nieuwe Widgets, echter voor de simpele tekst, afbeelding of film gedeeltes in de sidebar zouden we dit kunnen omzetten naar deze standaard widgets, zodat we minder plug-ins hoeven in te laden. Als wij dit voor je moeten regelen dan horen we dit uiteraard graag wanneer de update uit is.

WordPress Event Admin Dashboard Widget

Voor veel klanten voegt dit niets toe, maar ben je geïnteresseerd in de evenementen die WordPress organiseert, dan kun je hiervan op de hoogte gehouden worden via het admin dashboardscherm.

Technische verbeteringen in WordPress 4.8

Zoals altijd wordt er aan de achterkant bij een update ook het één en ander verbeterd. Zou komen er voor onze programmeurs een nieuwe functies bij: get_term_parents_list(). Ook zal de code weer verbeterd worden. De details en gevolgen zullen later in een ander blogpost benoemd worden vlak voordat de update uitgerold gaat worden.

Wat moet ik doen om deze versie te krijgen?

Wanneer je klant bij ons bent en gebruikt maakt van één van onze WordPress hostingpakketten, dan hoef je niets te doen. Wij verzorgen de update voor je. Ondervind je problemen na het updaten? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten en wij helpen je direct.

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce