Direct naar de inhoud.
WordPress 4.9 “Tipton”

WordPress 4.9 “Tipton”

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 19 jan 2024
  • tags:

Er is weer een nieuwe major update beschikbaar voor WordPress. Deze hebben wij inmiddels voor al onze klanten geïnstalleerd. Deze update wordt “Tipton” genoemd en is vernoemd naar de legendarische Jazz muzikant en bandleider Billy Tipton.

Wat is er nieuw in WordPress 4.9?

Concept ontwerpaanpassingen inplannen en samenwerken met voorbeeldlinks

Het was altijd al mogelijk om concepten van je berichten in te plannen voor publicatie. Dit is nu ook mogelijk met ontwerpaanpassingen via de customizer. Zo kun je alvast wijzigingen aanbrengen en deze op een later tijdstip (automatisch) laten publiceren. Ook kun je middels een voorbeeld link deze wijzigingen met je team/klanten doornemen en op deze wijze feedback verzamelen. Wanneer je wilt voorkomen dat je wijzigingen overschreven worden kun je deze nu ook vergrendelen. Hiermee voorkom je dat andere beheerders jouw wijzigingen kunnen overschrijven.

Codeverbeteringen Syntaxmarkering en foutcontrole, Sandbox voor veiligheid en extra waarschuwingen

Het bewerken van je CSS en aangepaste HTML is nu voorzien van syntaxmarkering en foutcontrole. Hierdoor zul je sneller fouten herkennen in deze bestanden en kun je snel je fouten vinden en herstellen.

Wanneer je toch een fout gemaakt hebt zal WordPress je eerst altijd waarschuwen voordat hij dit zal opslaan. Zo kun je voortijdig je fouten herstellen en voorkomen dat je site eventjes uit de lucht ligt. ook zal WordPress vanaf nu waarschuwen bij het direct bewerken van thema’s en plug-ins via de editor wanneer er een potentieel gevaard dreigt. Er zal aanbevolen worden eerst een back-up te maken alvorens de wijziging op te slaan.

De nieuwe galerij widget en media toevoegen aan widgets

In WordPress 4.8 kon je al een media widget toevoegen echter is de functionaliteit zodanig uitgebreid dat je nu ook een galerij kunt toevoegen. Ook kun je aan je tekstwidget nu eenvoudig media bestanden toevoegen met de simpele “Voeg media toe”-knop.

Duidelijkere manier voor het opzetten van je menu

Het samenstellen van je menu is volledig aangepast en zou nu vele malen makkelijker moeten zijn om aan te maken en te beheren.

Hoe te updaten?

Wellicht heb je bovenin al een update melding gezien? Controleer eerst of je huidige thema en plug-ins compatible zijn met deze nieuwe versie en maak altijd eerst een back-up. Daarna kun je via deze update knop je website laten update naar versie 4.9. Wanneer je bij ons het WordPress hostingpakket afneemt dan hebben wij dit al voor je gedaan en draai je al de nieuwste versie van WordPress!

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce