WordPress 4.9 “Tipton”

Er is weer een nieuwe major update beschikbaar voor WordPress. Deze hebben wij inmiddels voor al onze klanten geïnstalleerd. Deze update wordt “Tipton” genoemd en is vernoemd naar de legendarische Jazz muzikant en bandleider Billy Tipton.

Wat is er nieuw in WordPress 4.9?

Concept ontwerpaanpassingen inplannen en samenwerken met voorbeeldlinks

Het was altijd al mogelijk om concepten van je berichten in te plannen voor publicatie. Dit is nu ook mogelijk met ontwerpaanpassingen via de customizer. Zo kun je alvast wijzigingen aanbrengen en deze op een later tijdstip (automatisch) laten publiceren. Ook kun je middels een voorbeeld link deze wijzigingen met je team/klanten doornemen en op deze wijze feedback verzamelen. Wanneer je wilt voorkomen dat je wijzigingen overschreven worden kun je deze nu ook vergrendelen. Hiermee voorkom je dat andere beheerders jouw wijzigingen kunnen overschrijven.

Codeverbeteringen Syntaxmarkering en foutcontrole, Sandbox voor veiligheid en extra waarschuwingen

Het bewerken van je CSS en aangepaste HTML is nu voorzien van syntaxmarkering en foutcontrole. Hierdoor zul je sneller fouten herkennen in deze bestanden en kun je snel je fouten vinden en herstellen.

Wanneer je toch een fout gemaakt hebt zal WordPress je eerst altijd waarschuwen voordat hij dit zal opslaan. Zo kun je voortijdig je fouten herstellen en voorkomen dat je site eventjes uit de lucht ligt. ook zal WordPress vanaf nu waarschuwen bij het direct bewerken van thema’s en plug-ins via de editor wanneer er een potentieel gevaard dreigt. Er zal aanbevolen worden eerst een back-up te maken alvorens de wijziging op te slaan.

De nieuwe galerij widget en media toevoegen aan widgets

In WordPress 4.8 kon je al een media widget toevoegen echter is de functionaliteit zodanig uitgebreid dat je nu ook een galerij kunt toevoegen. Ook kun je aan je tekstwidget nu eenvoudig media bestanden toevoegen met de simpele “Voeg media toe”-knop.

 

Duidelijkere manier voor het opzetten van je menu

Het samenstellen van je menu is volledig aangepast en zou nu vele malen makkelijker moeten zijn om aan te maken en te beheren.

Datum 30 november 2017 Nijm Webdesign & Hosting