Direct naar de inhoud.
Een overzichtelijk CMS

Een overzichtelijk CMS

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 19 jan 2024
  • tags:

In een eerder blog vertelden we je meer over digitale toegankelijkheid en het belang daarvan. Het is essentieel om de website zo in te richten dat elke bezoeker, ongeacht hun mogelijkheden of beperkingen, eenvoudig zijn of haar weg kan vinden. Achter de schermen is dat net zo belangrijk. Daarom vertellen we je nu over het belang van een overzichtelijk Content Management Systeem (CMS), waarmee je jouw website up-to-date houdt.

CMS als ruggengraat

Het CMS vormt het fundament van jouw website. Het is de plek waar je content creëert, beheert en optimaliseert. Terwijl de bezoeker aan de voorkant een strak en toegankelijk ontwerp ziet, werk jij aan de achterkant aan het actueel houden van de inhoud van de site. Je zorgt ervoor dat de content up-to-date is, toegankelijk en natuurlijk relevant. Een overzichtelijk CMS is dan onmisbaar.

Kenmerken van een overzichtelijk systeem

Eenvoudig gezegd moet het CMS toegankelijk en functioneel zijn, zodat jij als beheerder in staat bent om eenvoudig content aan de website toe te voegen of aan te passen. Om dat te kunnen zijn er vier kenmerken belangrijk:

Gebruiksgemak

Op de eerste plaats moet het CMS zo gemaakt zijn, dat je ook zonder technische achtergrond aan de slag kunt. Het moet dus intuïtief ingericht worden met een heldere en eenvoudige navigatie. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat je in één oogopslag kunt zien waar de webpagina’s, blogs, projecten en andere pagina’s toegevoegd en aangepast kunnen worden.

Voorbeeld Van Onze Portfolio Module Voor Wordpress
Een overzichtelijk CMS 2

Flexibiliteit

Een tweede kenmerk dat van belang is voor het creëren van overzicht, is de flexibiliteit van het systeem. Het aanpassen van content en media moet eenvoudig gaan, zodat je direct duidelijk hebt waar je content kunt plaatsen. Staat een tekstblok met de inleiding van jouw bericht bovenaan de webpagina, dan is dat aan de achterkant ook zo.

Veiligheid

Een andere belangrijke eigenschap is de veiligheid. Alleen de aangewezen gebruikers van het CMS moeten toegang hebben. Dat is van belang om de inhoud en gegevens op jouw website te beschermen. Ook als deze aan de voorkant niet zichtbaar is.

Ondersteuning van de toegankelijkheid

Tot slot moet het CMS de nodige ondersteuning bieden aan het toegankelijk maken van de website. Met ingebouwde tools en functies kun je als gebruiker de hulp krijgen bij het toegankelijk maken van de content die je plaatst. Dan kun je ook denken aan hulp bij het organiseren van content op een manier die zowel voor zoekmachines als voor gebruikers logisch is.

Efficiënt beheer is prettige gebruikerservaring

Een overzichtelijk CMS is prettig voor jou als beheerder en het zorgt voor vlekkeloze en toegankelijke gebruikerservaring aan de voorkant. We kunnen dus stellen dat, naast het streven naar een toegankelijke website aan de voorkant, de gebruiksvriendelijkheid aan de achterkant net zo cruciaal is.

Daarom zorgen we er bij het inrichten van jouw website voor, dat je gebruik kunt maken van een consistent en betrouwbaar platform voor het onderhoud van jouw website. Als basis maken we daarvoor gebruik van WordPress als CMS. Dit systeem kunnen we eenvoudig uitbreiden en inrichten op een gebruiksvriendelijke manier.

Ben je benieuwd of het CMS van jullie huidige website goed is ingericht en voldoet aan hierboven genoemde kenmerken? Stuur je vraag naar info@nijm.nl, dan kijken we graag met je mee!

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce