5 gratis tips om beter gevonden te worden in Google

Wil je weten hoe je beter gevonden wordt in Google? Wij krijgen regelmatig de vraag of wij tips kunnen geven om een website beter vindbaar te maken. In dit artikel zullen we 5 punten uitlichten die je hierbij kunnen helpen.

5. Zorg dat je website toegankelijk is voor elke gebruiker

Dit betekent dat je moet zorgen dat jouw website goed draait op verschillende apparaten. Denk hierbij aan smartphone, tablets en grotere schermen. Ook is het verstandig om alle afbeeldingen van je website te voorzien van leesbare namen en alt tags en alle links te voorzien van title tags. Deze twee attributen zorgen er voor dat ook screenreaders (en bots) weten waar de afbeelding en link over gaan. Let dus wel op dat je hierin beschrijvende teksten gebruikt en geen “klik hier” teksten.

4. Zorg dat je website technisch in orde is

Hiermee bedoelen we een aantal verschillende zaken. Allereerst zorg dat je structuur van de website correct is en dat je website geen fouten bevat in de HTML structuur. Zorg er ook voor dat je voor de koppen de juiste opbouw gebruikt. h1 > h2 > h3 etc.

Zorg ook dat je link structuur correct is. Gebruik bijvoorbeeld geen underscores ( _ ) maar verbindingstrepen ( – ). Ook is het verstandig om de kernwoorden hierin op te nemen en de url leesbaar te houden, dus niet te lang. Een goede tool voor WordPress websites om dit te controleren is de plug-in van Yoast.

Ook een belangrijk aspect is dat je een goede en betrouwbare hostingpartij zoekt. WordPress presteert uitermate goed in combinatie met PHP7, SSL en HTTP/2. Zorg er daarom voor dat je bij een hostingpartij zit die dit ook levert.

3. Content is nog altijd koning

Het is uiteraard belangrijk om ook daadwerkelijk wat te melden. Zorg dat je website interessante artikelen heeft voor jouw bezoekers. Ook de eerder genoemde plug-in van Yoast kan hierbij helpen. Deze plug-in geeft bij het schrijven van teksten advies om deze zo goed mogelijk te maken.

2. Voorkom duplicate content

Wat wij veel zien is dat klanten vaak teksten kopiëren van andere websites en deze een klein beetje aanpassen. Google’s algoritme wordt steeds slimmer en herkent deze praktijken al enige tijd. Vaak levert dit juist strafpunten op, waardoor je minder goed gevonden zult worden. Schrijf daarom altijd je teksten zelf of laat ze door een professional schrijven.

Indien je een webshop hebt met honderden producten is dit uiteraard vrij lastig om dit voor elk product te doen. De beschrijvingen worden dan ook nog eens vaak aangeleverd door de leverancier. Advies voor webshops is dan ook om niet, in eerste instantie, de producten te optimaliseren maar juist de categoriepagina’s.

1. Blijf je website monitoren en updaten

De belangrijkste vraag die je altijd moet stellen is: wat wil mijn bezoeker. Google gaat steeds meer letten in hoeverre een website relevant is bij een zoekopdracht. Handig is om programma’s als Google Webmastertools en Google Analytics actief in te zetten. Met deze informatie kun je zien hoe jouw bezoeker de website gebruikt. Hier kun je dan vervolgens op in spelen.

Is dit alles of kan ik nog meer doen om de vindbaarheid te verbeteren?

Uiteraard zijn dit zeer beknopte en misschien wel zeer logische punten. Maar er zijn vele andere factoren die mee kunnen spelen. Wil je meer weten wat je kunt doen om je website beter vindbaar te maken? Neem dan gerust eens contact met ons op.

 

Datum 19 oktober 2016 Nijm Webdesign & Hosting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *