Direct naar de inhoud.
Wil je gevonden worden in Google? Hier lees je 5 gratis tips.

Wil je gevonden worden in Google? Hier lees je 5 gratis tips.

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 19 jan 2024
  • tags:

Wil je goed gevonden worden in Google?  In dit artikel geven we 5 gratis tips om beter gevonden te worden in Google.

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij tips kunnen geven om een website beter vindbaar te maken. We zullen om die reden jullie up-to-date houden met tips om je website beter vindbaar te maken. Dit eerste artikel zal je 5 gratis tips geven.

5. Zorg dat je website toegankelijk is voor elke gebruiker

Dit betekent dat je moet zorgen dat jouw website goed draait op verschillende apparaten. Denk hierbij aan smartphone, tablets en grotere schermen. Voor mobiele gebruikers zou je kunnen overwegen om gebruik te gaan maken van Accelerated Mobile Pages (AMP).

Ook is het verstandig om alle afbeeldingen van je website te voorzien van leesbare namen en alt tags en alle links te voorzien van title tags. Deze twee attributen zorgen er voor dat ook screenreaders (en bots) weten waar de afbeelding en link over gaan. Let dus wel op dat je hierin beschrijvende teksten gebruikt en geen “klik hier” teksten.

4. Zorg dat je website technisch in orde is

Hiermee bedoelen we een aantal verschillende zaken. Allereerst zorg dat je structuur van de website correct is en dat je website geen fouten bevat in de HTML structuur. Zorg er ook voor dat je voor de koppen de juiste opbouw gebruikt. h1 > h2 > h3 etc.

Zorg ook dat je link structuur correct is. Gebruik bijvoorbeeld geen underscores ( _ ) maar verbindingstrepen ( – ). Ook is het verstandig om de kernwoorden hierin op te nemen en de url leesbaar te houden, dus niet te lang. Een goede tool voor WordPress websites om dit te controleren is de plug-in van Yoast.

Verder kun je gebruik maken van structured data en rich snippets om meer op te vallen in zoekmachines.

Ook een belangrijk aspect is dat je een goede en betrouwbare hostingpartij zoekt. WordPress presteert uitermate goed in combinatie met PHP7, SSL en HTTP/2. Zorg er daarom voor dat je bij een hostingpartij zit die dit ook levert.

3. Content is nog altijd koning

Het is uiteraard belangrijk om ook daadwerkelijk wat te melden. Zorg dat je website interessante artikelen heeft voor jouw bezoekers. Ook de eerder genoemde plug-in van Yoast kan hierbij helpen. Deze plug-in geeft bij het schrijven van teksten advies om deze zo goed mogelijk te maken.

2. Voorkom duplicate content

Wat wij veel zien is dat klanten vaak teksten kopiëren van andere websites en deze een klein beetje aanpassen. Google’s algoritme wordt steeds slimmer en herkent deze praktijken al enige tijd. Vaak levert dit juist strafpunten op, waardoor je minder goed gevonden zult worden. Schrijf daarom altijd je teksten zelf of laat ze door een professional schrijven.

Indien je een webshop hebt met honderden producten is dit uiteraard vrij lastig om dit voor elk product te doen. De beschrijvingen worden dan ook nog eens vaak aangeleverd door de leverancier. Advies voor webshops is dan ook om niet, in eerste instantie, de producten te optimaliseren maar juist de categoriepagina’s.

1. Blijf je website monitoren en updaten

De belangrijkste vraag die je altijd moet stellen is: wat wil mijn bezoeker. Google gaat steeds meer letten in hoeverre een website relevant is bij een zoekopdracht. Handig is om programma’s als Google Search Console en Google Analytics actief in te zetten. Met deze informatie kun je zien hoe jouw bezoeker de website gebruikt. Hier kun je dan vervolgens op in spelen.

Is dit alles of kan ik nog meer doen om goed gevonden te worden in Google?

Deze 5 gratis tips zijn misschien vanzelfsprekend maar wij zien dit toch vaak fout gaan. Uiteraard zijn er vele andere factoren die mee kunnen spelen lees bijvoorbeeld 9 gratis tips voor een betere seo. Wil je nog meer weten wat je kunt doen om jouw website beter vindbaar te maken? Neem dan gerust eens contact met ons op.

 

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce