Direct naar de inhoud.

Wat is webhosting?

Een aantal vragen die wij vaak krijgen is: “Wat is webhosting?”, “Heb ik webhosting nodig?” en “Waarom zijn sommige hostingpartijen zo goedkoop?”. Hieronder proberen we een eenvoudige uitleg te geven op deze vragen.

Wat is webhosting?

Wanneer je een website hebt zal deze 24 uur per dag bereikbaar moeten zijn voor veel bezoekers tegelijk. Hiervoor worden speciale computers (servers genoemd) ingericht en in serverparken geïnstalleerd. Wanneer je een domeinnaam hebt kun je deze laten verwijzen naar een locatie op een server waar de bestanden van de website geplaatst worden. Webhosting is dus eigenlijk een stukje ruimte op een server waar je de website op kunt zetten maar ook waar de e-mails op binnen komen van een bepaald domein.

Voor een uitgebreidere omschrijving kun je kijken op  http://nl.wikipedia.org/wiki/Webhosting

Heb ik webhosting nodig?

Zoals te lezen is bij de vorige vraag heb je voor een website wel degelijk een hostingabonnement nodig. Op internet zijn veel verschillende hostingpartijen te vinden met veel variërende prijzen.

Waarom zijn sommige hostingpartijen goedkoper dan anderen?

Het is uiteraard mogelijk om te kiezen voor een zogenoemde “budgethosting partij”. Dit betekent dat je op een server wordt geplaatst waar heel veel andere sites op staan. Dit kan invloed hebben op je eigen site. Want hoe meer mensen gebruik maken van een server des te meer de server zijn krachten moet verdelen wat kan betekenen dat de website langzamer wordt. Ook dien je te letten op de service die de partij aanbiedt en of de software op de server voldoet aan de eisen van de website.

Ook zien wij dat veel partijen stunten door te noemen dat zij met alle PHP versies werken. Wij werken bewust met één PHP versie en dat zal altijd de meest recente zijn. Dit is belangrijk om de veiligheid te kunnen garanderen. Veel verouderde  PHP versies worden namelijk niet meer ge-update en kunnen dus een veiligheidsrisico vormen.

Waar moet ik op letten?

Bij het kiezen van de juiste hostingpartij is het zeer belangrijk om rekening te houden met de volgende vragen:

  • Wat gebeurt er met mijn site bij een update van bijvoorbeeld PHP, MYSQL of Apache?
  • Kan deze partij mij ondersteunen bij problemen met mijn website?
  • Wat is de kwaliteit van dit hostingbedrijf en welke up-time garanderen ze?
  • Hoe worden de backups verzorgd?
  • Op welke wijze kan ik de partij bereiken en hoe snel reageren zij?

Omdat wij veiligheid van onze servers belangrijk vinden, updaten wij regelmatig onze software. Als extra service zorgen wij ervoor dat de websites op onze servers altijd werken met de geïnstalleerde software. Wanneer je met WordPress werkt zorgen wij zelfs voor de updates van je WordPress installatie, theme en plug-in. Bekijk hiervoor eens onze WordPress hosting pagina.

Vragen over onze hostingabonnementen? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen.

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce