Direct naar de inhoud.
Voor de livegang

Voor de livegang

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 19 jan 2024
  • tags:

Dé checklist voor een succesvolle website

In ons vorige blog hebben we het gehad over het belang van een overzichtelijk CMS. Voordat dat zover is, dus voordat een website live kan, moet er ook een hoop gebeuren. Daarom vertellen we je nu wat er in de aanloop naar de livegang allemaal moet gebeuren. Goede voorbereiding is immers het halve werk!

1. Richt je op de doelgroep

Het klinkt misschien als een open deur, maar we benoemen het toch. Voordat jouw website op het net te vinden is, is het cruciaal om te weten wie je wilt bereiken. Denk daarom na over jouw ideale bezoeker. Wat zoeken ze bijvoorbeeld? En hoe spreek je ze op aan op de juiste manier? Het succes van jouw website hangt af van de aansluiting bij de doelgroep.

2. Zorg voor sterke content

De inhoud van de site moet natuurlijk afgestemd worden op de doelgroep. Zorg daarom dat de teksten, afbeeldingen en andere media die je gebruikt aantrekkelijk én waardevol zijn. Optimaliseer de teksten op je website ook voor zoekmachines. Met sterke content vergroot je de kans dat jouw website hoog in de zoekresultaten verschijnt.

3. Blijf vernieuwen

In navolging van het vorige punt is het belangrijk om te blijven vernieuwen. Voor de lancering is het in elk geval belangrijk dat de foto’s, teksten en andere middelen op tijd aangeleverd worden. Op die manier zorgen we er samen voor dat de website compleet is bij de livegang. Daarna is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen en updates door te voeren. Dat houdt de website fris en je blijft aansluiting vinden bij de doelgroep.

4. Check, check, dubbelcheck

De website is gebouwd en gevuld, we zijn bijna klaar! Het belangrijkste wat nu nog moet gebeuren is het controleren. De complete site moet gecheckt worden, je wil natuurlijk voorkomen dat er iets niet klopt. Controleer daarom de teksten nauwkeurig op spelling en grammatica, de werking van alle links en of alle afbeeldingen op de juiste plek staan.

5. Lancering!

En dan is het zover: de livegang! Het moment waar je al een tijd op hebt zitten wachten. Die goede voorbereiding waar we het in het begin over hadden heeft zijn vruchten afgeworpen. Met deze checklist, goed overleg en een strakke planning zetten we samen een sterke website neer!

Heb je vragen over de voorbereidingen die je moet treffen of wil je een (nieuwe) website laten bouwen? Wij helpen je graag! Een afspraak maak je eenvoudig via info@nijm.nl.

Webdesign, webshops, onderhoud en hosting

Website of Webshop

Website of Webshop

Een mooie en vindbare website of webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Kijk snel op onze Webdesign pagina en bekijk wat NIJM Webdesign & Hosting voor jou kan betekenen.

Betrouwbare hosting

Betrouwbare hosting

Jouw website veilig en altijd bereikbaar? Jouw website of webshop moet natuurlijk ten aller tijden bereikbaar en veilig zijn. Onze hosting pakketten bieden de oplossing!

Professioneel onderhoud

Professioneel onderhoud

Zelf geen tijd om je website te beheren? Dan hebben wij de juiste service voor jou! Met onze onderhoudscontracten besteed je het bijwerken van de website aan ons uit!

Talen en technieken waarin wij gespecialiseerd zijn

WordPress HTML/CSS JavaScript jQuery PHP MySQL WooCommerce